Yusuf Ekinci

Yusuf Ekinci

21 Mart 1943 tarihinde Burdur ilinin Tefenni ilçesine bağlı Büyükalan köyünde doğdu.(Büyükalan köyü 1953 yılında Gölhisar ilçesine, 1991 yılında da Çavdar ilçesine bağlanmıştır.)

1956 yılında Büyükalan İlkokulu’nu, 1962 yılında Isparta-Gönen İlköğretmen Okulu’nu, 1965 yılında Balıkesir Necati Eğitim Enstitüsü Edebiyat Bölümünü, 1980 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesini bitirdi.

1981 yılında Devlet Memurları Yabancı Diller Eğitim Merkezini (İngilizce), 1982 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İdari Bilimler Enstitüsünde Master ( Yüksek Lisans) öğrenimini tamamladı.(Kamu Yönetimi Uzmanı) unvanını kazandı.

1987 yılında Ankara Eğitim Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsünde (Ahilik ve Cumhuriyet Döneminde Mesleki Eğitim) konulu tezi ile doktora öğrenimini tamamladı.

Eğitim, yönetim, mesleki eğitim, istihbarat, eğitmenlik konularında pek çok kurs, seminer, sempozyum, panel ve çalıştaya konuşmacı olarak katıldı ve bildiriler sundu. Bu konudaki çalışmaları halen devam etmektedir.

Yusuf Ekinci Kitapları