Zafer Bilgi

Zafer Bilgi

Uzman tarihçi, yazar Zafer Bilgi, 1981 yılında Hatay-İskenderun’da doğdu. Yazarımız, 2003 yılında, İstanbul Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih bölümünden mezun oldu. Lisans eğitimini, “Osmanlı Devleti’nin 17. Yüzyıldaki Layihaları” adlı tez ile tamamladı. Aynı yıl, İstanbul Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Yüksek Lisans programına başladı. 2004 yılında, Yüksek lisans programından, “T.C.’nin Kurulduğu Yıllarda Ekonomi Alanında Yapılan Atılımlar” tezi ile mezun oldu.

Yazarımız, 2004 yılında MEB’e bağlı bir lisede, Tarih Öğretmeni görevinde bulundu. 2006 yılından beri bir lisede tarih öğretmenliği görevine devam eden yazarımız, ilk eserini Nasıl Fatih Oldu? adıyla 2011 yılında yayına hazırladı. 2011’de yayınlanan bu ilk eseri, kısa sürede tükendi. Eserin yeni ve beşinci baskısı Mihrabad Yayınları’ndan çıktı.

Yazarımız, yurt çapında resmî ve özel birçok kurumda (üniversite, lise, vakıf, dernek ve stk) tarih konferansları vermekte ve tarihî kültür gezileri yapmaktadır. Ayrıca ulusal kanallarda canlı yayında tarih programları da bulunmaktadır.

Tarih konferansını verdiği kurumlardan bazıları:

İstanbul Üniversitesi, Erzurum Atatürk Üniversitesi, Fatih Belediyesi-Ali Emiri Kültür Merkezi, Bahçelievler ve Zeytinburnu Kültür Merkezi, İstanbul Erkek Lisesi, Çapa Fen Lisesi…

Zafer Bilgi Kitapları